Aanbod verse vis

Er ligt steeds een ruim aanbod verse vis in de winkel, dit volgens aanvoer en seizoen. Daarnaast kan u ons altijd contacteren voor een bestelling. Wij hebben dagelijkse toevoer van onze producten. 

Aanbod verse vis

Er ligt steeds een ruim aanbod verse vis in de winkel, dit volgens aanvoer en seizoen. Daarnaast kan u ons altijd contacteren voor een bestelling. Wij hebben dagelijkse toevoer van onze producten.

Zalm
Kabeljauw
Pladijs
Yellow fin Kingfish

Roodbaars
Griet
Tarbot
Roggevleugel
Noordzee tong

Forel
Rivier paling
Makreel
Zeeduivel
Dorade Royal
Leng
Corvina
Tongschar
Zeebaars

Sliptong
Rode Poon
Tonijn 
Heilbot
Zwaardvis
Zeewolf
Skrei

Heek
Pijlinktvis
…..   

 

Verse Vis

VIS VAN HET JAAR: ROG

Rog is vis van het jaar 2021

Rog vervolledigt de top drie van meest aangevoerde vissoorten in de Vlaamse vissershavens. Alleen de alom bekende vissoorten tong en schol moet hij laten voorgaan. 

Biologie en verspreiding van rog

Rog heeft als wetenschappelijke benaming Raja spp. Er bestaan wel 460 verschillende soorten rog. In de Noordzee komen zo’n 12 verschillende soorten voor. De toestand van de bestanden varieert: sommige soorten doen het goed, andere minder goed.

Om de rogbestanden zo goed en duurzaam mogelijk te beheren voert onze Belgische vloot sinds dit jaar slechts drie soorten rog aan: stekelrog, blonde rog en gevlekte rog. De andere soorten gaan meteen na vangst weer -levend- overboord. Dat kan, want roggen overleven de vangst beter dan de meeste andere vissoorten.

In de Belgische visserij bedraagt de aanvoer ongeveer 1400 ton per jaar. Rog is een typische bijvangst in de tongvisserij. De meeste roggen die bij ons worden aangevoerd komen uit de Noordzee en de Golf van Biskaje. Verder komen roggen ook voor in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. In de vismijn zijn de meeste aangevoerde roggen ongeveer 60 centimeter groot.

Rog smaakt naar meer

Nog lang niet alle viseters eten rog. Het overgrote deel van de rogvangst wordt in speciaalzaken (45%) en op de markt (29%) verkocht. Nochtans vraagt rog niet veel om overheerlijk te smaken. Even bakken of pocheren volstaat voor een echt feestmaal.

RECEPTEN:

“Visrolletjes van rog met gegrilde prei, zeekraal en beurre blanc”
“Curry stoofpotje van rog en groenten”
“Visburger van rog met frietjes en truffelmayonaise”
“Gepaneerde rog met frisse stoemp”

Vis op de BBQ? Altijd een goed idee! Verbaas je tafelgenoten met deze originele BBQ-recepten en gebruik deze tips en trucs voor de allerlekkerste visBBQ.

Hier vind je dan weer tips om verse vis te bewaren. 

Aanbod gerookte vis

Volgens aanvoer en seizoen.

Aanbod gerookte vis

Volgens aanvoer en seizoen.

Gerookte zalm
Gerookte paling
Gerookte makreel

Gerookte sprotfilet
Gravad lax
Gerookte heilbot
…..  

Royal Belgian Caviar

Royal Belgian Caviar – Imperial Heritage

Wij zijn verdeler van Royal Belgian Caviar, 100% Belgische en natuurlijke kaviaar & Imperial Heritage, een verhaal van passie en traditie. 
Vraag vrijblijvend naar het aanbod. 

Royal Belgian Caviar

Wij zijn verdeler van Royal Belgian Caviar, 100% Belgische en natuurlijke kaviaar & Imperial Heritage, een verhaal van passie en traditie. 
Vraag vrijblijvend naar het aanbod. 

Openingsuren 

                   SHOP                      RESTO
Di-Vrij:    9u30 – 18u30     11u30 – 19u00
Za:            9u30 – 17u00     12u00 – 14u00
Zo & Ma: Gesloten                Gesloten 

Openingsuren 

                   SHOP                      RESTO
Di-Vrij:    9u30 – 18u30    11u30 – 19u00
Za:            9u30 – 17u00     12u00 – 14u00
Zo & Ma: Gesloten                  Gesloten