Zalm
Kabeljauw
Pladijs
Dutch Yellow Tail (groene keuze)
Roodbaars
Griet
Tarbot
Roggevleugel
Noordzee tong
Forel
Rivier paling
Makreel
Zeeduivel
Dorade Royal (duurzaam gekweekt)
Leng
Corvina
Tongschar
Zeebaars (duurzaam gekweekt)
Sliptong
Rode Poon
Tonijn
Heilbot
Zwaardvis
Zeewolf
Skrei
Heek
Pijlinktvis
…..
VIS VAN DE MAAND
Heek wordt ook wel mooie meid genoemd, al is dat niet vanwege zijn uiterlijk.
Het visvlees is zeer smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de bereiding.
Heb je een lekker recept voor kabeljauw dan moet je het zeker ook eens met heek proberen. Deze vis is ideaal om te bakken, te verwerken in een ovenschotel of om te stomen. In de typisch Spaanse ovenschotel ‘zarzuela’ is heek een vaste waarde.
Pladijs is makkelijk te herkennen aan zijn oranje-rode stippen. Het is naast tong de belangrijkste doelsoort voor onze vissers. Het is een superveelzijdige en heel dankbare vis in bereidingen. Het visvlees is fijn, stevig, mals en heeft een uitstekende smaak. Bak, pocheer of stoof de vis, in filets of in één stuk, het is altijd een echte lekkernij. Pladijs laat zich bovendien heerlijk krokant bakken op het vel.
Tongschar is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen familie van de tong. Wel van de pladijs. Het visvlees van tongschar kan je vergelijken met dat van zeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is. De filets zijn zeer wit. Vandaar de bijnaam ‘melktong’. Tongschar kan je heerlijk frituren, pocheren, stomen en bakken. De meeste bereidingen met tong of pladijs kan je ook met tongschar maken.
Vis op de BBQ? Altijd een goed idee! Verbaas je tafelgenoten met deze originele BBQ-recepten en gebruik deze tips en trucs voor de allerlekkerste visBBQ.
Hier vind je dan weer tips om verse vis te bewaren.
Gerookte zalm
Gerookte paling
Gerookte makreel
Bakharing
Gerookte sprotfilet
Gravad lax
Gerookte heilbot
Gerookte forelfilet
…..