Inspiratie nodig voor een recept? Neem zeker een kijkje op deze pagina
Zalm
Kabeljauw
Pladijs
Yellow fin Kingfish
Roodbaars
Griet
Tarbot
Roggevleugel
Noordzee tong
Forel
Rivier paling
Makreel
Zeeduivel
Dorade Royal
Leng
Corvina
Tongschar
Zeebaars
Sliptong
Rode Poon
Tonijn
Heilbot
Zwaardvis
Zeewolf
Skrei
Heek
Pijlinktvis
…..
Vis van het seizoen: Rode poon – inktvis – sint-jakobsschelpen
Vanaf oktober brengen Belgische vissers rode poon van topkwaliteit aan land? De smaak en structuur van deze lekkernij uit onze zee is ongeëvenaard. Daarnaast zwemt er rond deze tijd ook weer een nieuwe generatie inktvissen in onze wateren. En ook onze sint-jakobsschelpen zijn tot maart opperbest. Wij halen ze met plezier voor jou uit de schelp. Zodat jullie het zachte witte vlees kunnen grillen, pocheren of bakken.
Recepten:
“Rode Poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab”
“Gegrilde rode poon met risotto van groene kruiden”
“Langoustine en inktvis”
“Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus”
“Sint-jacobsvrucht met knolselder”
“Gegrilde sint-jacobsvrucht met aardpeer, platte kaas en lente uit”
“Carpaccio van coquilles met varkenspoot”
Gerookte zalm
Gerookte paling
Gerookte makreel
Gerookte sprotfilet
Gravad lax
Gerookte heilbot
…..